Het team bestaat uit een groep van professionele en enthousiaste docenten die graag hun kennis en vaardigheden overdragen aan de studenten. De docenten hebben passie voor het vak en zijn begaan met de studenten en zullen altijd bereid zijn om hulp en ondersteuning te bieden waar nodig. Wie zijn de vaste docenten van de NRG PALLAS Academy? Leer het team kennen!
Mijn naam is Michel Koster en ik ben in 1998 begonnen aan de opleiding tot radiodiagnostisch laborant in het UMC Utrecht. In 2001 heb ik stralingshygiëne niveau 3 gedaan en ben ik in de stralingsbeschermingseenheid van het UMC Utrecht gaan werken. Sinds 2013 werk ik bij NRG als docent en consultant stralingsbescherming. In 2016 heb ik de SBD-ACD opleiding gedaan (voorheen niveau 2). Vanaf 2018 ben ik de opleidingsverantwoordelijke voor de stralingsbeschermingsopleidingen van NRG en sinds 2021 ben ik teammanager van de NRG PALLAS Academy. Daarnaast ben ik lid van de NVS-nascholingscommissie, de landelijke examencommissie van de SBD-CD opleiding en het College van Opleiders.
Mijn enthousiasme voor het vakgebied is in al die tijd alleen maar toegenomen en ik vind het ontzettend leuk om dit enthousiasme op anderen over te brengen. Door mijn ervaring in de stralingsbescherming weet ik goed wat belangrijk is in de praktijk.
Mijn naam is Freek Bakker en ik heb in 2010 de Biomedische Technologie masteropleiding afgerond aan de Universiteit Twente. Gedurende mijn opleiding heb ik het SBD-CD diploma behaald. Na mijn opleiding ben ik werkzaam geweest bij het LRCB dat zorg draagt voor de kwaliteitscontrole van alle mammografen in de landelijke borstkankerscreening. Ik heb daar ook de stralingshygiëne nascholing verzorgd voor de screeningslaboranten. Daarna ben ik voor 3 jaar naar Suriname verhuisd en heb daar gewerkt als fysicus in de radiotherapie bij het Academisch ziekenhuis in Paramaribo. Ook daar was ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de behandelingen. Toen ik terug kwam in Nederland heb ik een uitstapje uit de stralingswereld gemaakt. Ik heb namelijk 2 jaar gewerkt als consultant voor een bedrijf dat elektronische patiëntendossiers ontwikkelt. De stralingswereld bleef kriebelen en nu ben ik sinds 2019 werkzaam bij NRG als docent in het opleidingen team voor stralingsbescherming.
Wanneer je fysica bestudeert krijg je een inzicht in hoe de wereld fundamenteel in elkaar steekt. Ik word daar erg enthousiast van. Ik zie het als een uitdaging om de soms ingewikkelde stof op zo’n manier te vertellen dat het op elk niveau van de stralingsbescherming leidt tot nieuwe inzichten en een veiligere manier van werken.
Mijn naam is Thijs Moret en sinds 2020 werk ik bij NRG. Aan de Technische Universiteit Delft heb ik de masteropleiding Biomedical Engineering mogen volgen, gespecialiseerd in Medical Physics: stralingswetenschappen, vooral gericht op de medische toepassing. Een onderdeel van deze opleiding is het behalen van het diploma Stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van Coördinerend Deskundige. Tijdens mijn studie ben ik ook regelmatig op radiologische laboratoria te vinden geweest: ik heb gedurende 4 jaar een bijbaan als practicumdocent gehad voor stralingsbeschermingsopleidingen.
In lesgeven en radioactiviteit heb ik mijn twee grote passies gevonden, dus als docent stralingsbescherming kan ik die twee prachtig combineren. De passie die ik heb voor radioactiviteit deel ik graag en houd ervan om alle vragen die de cursisten hebben te beantwoorden, om er zo voor te zorgen dat iedereen de lesstof begrijpt.
Hoi, ik ben Berend. Als docent zal ik mijn praktijkervaring, opgedaan in het ziekenhuis, met jullie delen. Gedurende 7 jaar heb ik in de nucleaire geneeskunde gewerkt als medisch beeldvormer. In deze rol heb ik met diverse radioactieve stoffen gewerkt om patiënten te onderzoeken en te behandelen. Naast mijn werk in het ziekenhuis, heb ik ook lesgegeven bij de MBRT-opleiding op de Inholland in Haarlem en bij de Amstel Academie in Amsterdam. Mijn lessen gingen over de verschillende medische toepassingen van nucleaire geneeskunde en de onderliggende technieken.
Mijn drive om te leren, het geleerde toe te passen en te delen is groot. Daarom ben ik de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (MIZW) aan de hogeschool in Utrecht gestart. Hiermee wil ik inzichten verkrijgen in nieuwe innovaties en leren hoe deze in de praktijk geïmplementeerd kunnen worden.
Ik heb heel veel zin in de aankomende tijd bij de NRG PALLAS Academy en mensen te enthousiasmeren en te informeren over hoe straling de wereld mooier maakt!
Mijn naam is Kitty Neefjes en ik heb binnen NRG PALLAS een dubbele functie: ik ben docente bij de NRG PALLAS Academy en consultant bij de Nuclear Academy. Vooralsnog zal de focus liggen op het tweede deel, maar lesgeven bij de NRG PALLAS Academy is ook een belangrijk en leuk deel!
Ondanks dat ik hier pas sinds het voorjaar van 2024 werk ben ik geen nieuw gezicht. Al in 1990 ben ik afgestudeerd bij (toen nog) het ECN voor de Technische Hogeschool, studierichting Toegepaste Natuurkunde. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken als perfusionist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Via een aantal omzwervingen (Gemeente Den Bosch als milieu-inspecteur en Psychiatrisch Ziekenhuis de Groote Beek in Eindhoven als psychiatrisch verpleegkundige) ben ik uiteindelijk in het onderwijs terecht gekomen. Daar heb ik mijn beide lesbevoegdheden Natuurkunde gehaald: tweedegraads in Leeuwarden en eerstegraads in Groningen.
Het onderwijs is en blijft ontzettend leuk, maar na 18 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik toegevoegd aan de teams NRG PALLAS Academy en Nuclear Academy. Ik heb ontzettend veel zin om mijn expertise in te zetten voor NRG PALLAS. Nadat ik mijn SBD-CD-diploma heb behaald, zal ik ook actief gaan lesgeven binnen de NRG PALLAS Academy!
Mijn naam is Niek Lamoree en ik ben in 2024 het docententeam komen versterken. Ik heb wis- en natuurkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik ook het diploma stralingsbescherming niveau 5B heb behaald. Hierna ben ik de master Mathematical Physics gestart. Tijdens mijn master ben ik ook begonnen met lesgeven, waar ik mijn ervaring en kennis kon delen met eerstejaars studenten. Na de master ben ik aan de Vrije Universiteit begonnen met een PhD in de zuivere wiskunde. Ook hier heb ik veel lesgegeven en kon ik de passie voor mijn vakgebied kwijt in vakken die veel te maken hadden met mijn onderzoeksrichting.
Na het behalen van mijn doctoraat in 2023 heb ik besloten verder te gaan in het onderwijs. Mijn grote affiniteit met het nucleaire domein maakte de NRG PALLAS Academy een logische vervolgstap. Mijn passie voor de wis- en natuurkundigen theorieën die de wereld om ons heen beschrijven is onverminderd groot, en ik zie ernaar uit om cursisten mee te nemen in een verhaal van theorie naar praktische stralingsbescherming.
We bieden een breed scala van opleidingen aan, op verschillende niveaus. Zo hebben we nascholing- en bijscholingscursussen, opfristrainingen en nucleaire opleidingen in ons assortiment. Onze examens dienen als meetpunt voor de bekwaamheid in het vakgebied. Bekijk alle mogelijkheden.
NRG Academy
Servicedesk
T. +31(0)224 56 8282
M. opleidingen@nrg.eu